Csokoldval tlttt trgombc
Hozzvalk:
2 tojs,3 dkg vaj,50 dkg tehntr,5 evkanl bzadara,2 evkanl kristlycukor,csipetnyi s.
Tltelk:16 kis kocka tej- vagy tcsoki.
Forgatshoz:10 dkg vaj,1 evkanl kakapor,15 dkg kristlycukor.
Csokoldntet:3 dl tej,2 evkanl liszt,10 dkg kristlycukor,1 csomag vanliscukor,2 dl fztejszn,15 dkg tcsoki,0,3 dl konyak /n kihagytam/.
Elkszts:
A tojsok srgjt az olvasztott vajjal simra keverjk.A trt villval jl sszetrjk,bzadart hozzadjuk,s a tojssrgjhoz adjuk.Csipetnyi sval,s a cukorral zestjk.Tojsfehrjt kemny habb verjk,s a trs masszba keverjk.Htben 1 rt pihentetjk,hogy a dara megdagadjon.Nagy lbasban j 2 liter vizet felforralunk,kiskanl sval zestjk.A trs masszbl vizes kzzel kb:15 kis gombcot formlunk gy,hogy mindegyiknek a kzepbe 1-1 kocka csokit tesznk.vatosan a forr vzbe tesszk,s amikor a vz jra forrni kezd,kis lngra lltjuk,kb 10 perc alatt megfzzk.Az elkszlt gombcokat szrlapttal kiszedjk egy tlba.Vajat felolvasztjuk,a lecspgtetett trgombcokat beleforgatjuk,majd a kakaval sszevert krisztlycukorba forgatjuk.
Csokoldntet:
1 dl tejet a liszttel simra keverjk.A tbbi tejet a cukorral,vanliscukorral,tejsznnel s az sszetrdelt csokivalddig forraljuk,amg a cukor s csoki felolvad benne.A lisztes keverket belentjk s habvervel kevergetve 5 percig forraljuk.Ezalatt mrtsszeren besrsdik.Vgl a konyakkal zestjk.
Melegen az ntettel krbentve tlaljuk.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1254080550_24.jpg)
Hozzvalkat sszedolgozzuk
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1254080552_80.jpg)
Gombcokat formlunk,mindegyik kzepbe csokidarabot tesznk
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1254080555_69.jpg)
Receptet a Prma konyha magazinban talltam.
|