Kolbszos fejtettbab-leves
Hozzvalk:
15 dkg fejtettbab,2 szl zldsg,2 szl srgarpa,1/2 csokor petrezselyemzld,1/4 szl fstlt kolbsz,1 szl jhagyma,s,1 gerezd fokhagyma,1 kis fej vrshagyma,pirospaprika,2 db babrlevl.
Elkszts:
Ha szraz babbl ksztjk,elz este ztassuk be.Srgarpt,zldsget,jhagymt megtiszttjuk,karikkra vgjuk.Petrezselyemzldet felaprtjuk,kolbszt felkarikzzuk.Babot,srgarpt,zldsget,jhagymt annyi vzben amennyi ellepi feltesszk fni.Szzuk,babrlevelet is hozzadjuk s fzzk.Kzben a vrshagymt,fokhagymt aprra vgjuk,kevs olajon megpirtjuk,hozzadunk kevs pirospaprikt,s felntjk vzzel,felforraljuk.Amikor a zldsg mr majdnem puha felntjk vzzel,felforraljuk,beletesszk a karikra vgott kolbszt,s levestsztt ./n van mikor kzi tarhonyt,eperlevelet,vagy sajt kzzel gyrt csipetkt,vagy reszelt tsztt teszek bele.Most reszeltet tettem bele./ Ha mr a zldsgflk megpuhultak,a tszta megftt,beleszrjk a hagyms papriks "rntst",s felforraljuk.

Kolbszos fejtettbab-leves

Reszelt levesbett:
3 evkanl liszt,s,1 tojs,kemny tsztt gyrunk.Ha ragad,mg tesznk hozz lisztet.Akkor j,ha a durvbb reszeln knnyen tudjuk reszelni,nem tapad r.
|