Kkuszos hromszgek ananszdarabokkal
Hozzvalk:
Tszta:
4 tojs,12 dkg cukor,1 csomag vanliscukor,8 dkg liszt,3 dkg tkezsi kemnyt.
Krm:
8 dkg kkuszreszelk,12 g /4 lap/ szntelen zselatin,20 dkg vanlis krmtr,6 evkanl kkuszlikr /kihagyhat/,2 evkanl citroml,5 dkg porcukor,2,5 dl tejszn,2 csomag vanliscukor,1 doboz /850 ml/ krszeletes ananszbeftt,10 dkg narancslekvr.
Elkszts:
Tszta:
Tojsok fehrjt cukorral,vanlis cukorral kemny habb verjk.Belevegytjk a tojsok srgjt,beleforgatjuk a kemnytvel elkevert lisztet.Stpaprral blelt 32X38 cm-es tepsibe simtjuk.Elmelegtett stben 175 fokon 15 percig stjk.Tepsibl kibortva hagyjuk kihlni.
Krm:
Kkuszt szrazon megpirtjuk /vigyzni kell vele,hamar pirul/.Ananszbefttet lecspgtetjk,levt felfogjuk.Zselatint hideg vzbe ztatjuk.Krmtrt a likrrel citromlvel s porcukorral zestjk.Tejsznt a vanliscukorral kemny habb verjk.A feloldott zselatint kevs trkrmmel elvegytjk s a maradk krmmel sszekeverjk.Beleforgatjuk a tejsznhabot,s kt rszre osztjuk.Egyik felbe belekeverjk a pirtott kkuszt.
sszellts:
Tsztt keresztben kettvgjuk,als lapot tlra tesszk,meglocsoljuk 6 evkanl ananszlvel,s megkenjk lekvrral,flbevgott ananszkarikkkal kirakjuk.Aluflival krbekertjk,kkuszos krmet rsimtjuk,bebortjuk a msik lappal,azt is meglocsoljuk a 6 evkanl ananszlvel s hullmosan rsimtjuk a krm msik felt.Legalbb 6 rra htbe tesszk.Az alufliakeretet eltvoltjuk,a tsztt hosszban flbevgjuk,majd mindkt cskot egyforma hromszgekre vgjuk.Tetszs szerint ananszdarabokkal,kkuszpehellyel dsztjk.
n narancslekvr helyett srgabarack lekvrral kentem meg.A 6-6 evkanl ananszlevet soknak tallom,3-3 evkanllal locsoltam meg a tsztt.n nem zselatinlapot szoktam hasznlni,s nem ztatom be,hanem szrazon keverem a tejsznhez,s gy verem fel.
|