Anyós szelet
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé,10 dkg margarin,só,bors,liszt,3 szikkadt zsemle,4 dl tej,1 fej vöröshagyma,20 dkg csirkemáj,4 kemény tojás,1 csokor petrezselyemzöld,2 tojás.
Elkészítés:
Mély jénait kivajazunk.Csirkemellet kicsit kiverjük,sózzuk,borsozzuk,lisztbe forgatjuk,mindkét oldalát 3-3 percig sütjük a margarinban.Szorosan egymás mellé tesszük a jénaiba.Tejben áztatott zsemléket kinyomkodjuk.Margarinban /amiben a hús sült/ megfonnyasztjuk az apróra metélt hagymát,hozzáadjuk a zsemléket,pár percig szikkasztjuk.Beletesszük a elkapart csirkemájat,kevergetve 2-3 percig pirítjuk.Hagyjuk kihűlni,majd belekeverjük az apróra vágott főtt tojásokat,vágott petrezselyemzöldet,és a nyers tojásokat,sót,borsot,és jól összedolgozzuk.Húsra simítjuk,előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Én a tetejére tettem reszelt sajtot is,és úgy sütöttem meg.

|