Emeletes élvezet
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg darált háztartási keksz,5 dkg margarin,5 dkg porcukor,kevés tej,2 evőkanál kakaópor.
1.Réteg:20 dkg túró,porcukor,2dl /Hulala cukrozott/ tejszín,1 csomag vaníliás cukor
2.Réteg:2 csomag Aranka vaníliás krémpor,5 dl tej,1 csomag vaníliás cukor
3.Réteg:2 dl /Hulala cukrozott/tejszín,5 dkg porcukor
Teteje: kb. 5 dkg reszelt csokoládé
Elkészítés:
Tészta:
A darált kekszet a margarinnal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a porcukrot,kakaót és egy kevés tejjel jól formázható tésztát készítünk.Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk,hogy ne ragadjon le,és belenyomkodjuk,majd elsimítjuk a tésztát.
1.Réteg:A túrót villával összetörjük,majd összekeverjük a porcukorral,vaníliás cukorral,majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítjuk.
2.Réteg:Az Aranka krémport a tejjel habverővel jó sokáig keverjük.Minél tovább keverjük,annál keményebb krém lesz belőle.Ezt a túrókrém tetejére simítjuk.
3.Réteg:A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük,és a vaníliás krémre kenjük.
A tetejére reszelt csokit szórunk,és tálalásig hűtőbe tesszük,de jobb ha egy éjszakát áll a hűtőben.
|