Polinéziai csirke
Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb,1 filézett csirkemell,3-4 dl 100%-os narancslé,3 evőkanál barna cukor,2 evőkanál fehér borecet,1 kiskanál bazsalikom,1 kiskanál őrölt szerecsendió,1 nagy doboz őszibarackbefőtt,só,pirospaprika,liszt,olaj.
Elkészítés:
A csirkecombokat két részre vágjuk /én kifilézem,mert úgy jobban szeretik a gyerekek/,a csirkemellet 6 darabra vágjuk,sózzuk.Lisztet pirospaprikával,kevés sóval összekeverjük,és megforgatjuk benne a csirkedarabokat.Az olajat felrorrósítjuk és a húsok mindkét oldalát hirtelen átsütjük.A narancslevet a barna cukorral,ecettel,bazsalikommal,szerecsendióval összekeverjük.A húsokat kisvesszük az olajból és másik edénybe tesszük,a narancsleves keveréket ráöntjük,és lefedve,kis lángon puhára főzzük a húst.Ha megpuhult,hozzáadjuk a feldarabolt befőttet és még 5 percig főzzük.
A húsokat paprikás,sós lisztbe forgatjuk,és forró olajon hírtelen megsütjük mindkét oldalát.Kiszedjük az olajból.
A hirtelen megsütött húsokat nagyobb edénybe rakjuk,és ráöbntjük a narancsleves keveréket.Lassú tűzön puhára főzzük.
Ha már puha a hús,beletesszük a felkockázott befőttet,és még 5 percig főzzük.
|