Vels sertsszelet
Hozzvalk:
8 szelet sertskaraj,20 dkg sertsvel,30 dkg gomba,2 kis fej vrshagyma,1 evkanl liszt,1 csokor petrezselyemzld, 1,5 dl tej,s,rlt bors,babrlevl,fl citrom leve,10 dkg trappista sajt,tolaj.
Elkszts:
A vkony szelet hsokat tepsibe tesszk,kevs olajon lefedve elstjk.Kb.3 dl. vizet forralunk a citromlvel s babrlevllel,s a velt leforrzzuk.Az apr kockkra vgott vrshagymt s a felszeletelt gombt kevs olajon megpirtjuk,hozzadjuk a lecspgtetett velt,sval,borssal,vgott petrezselyemzlddel fszerezzk.Hozzkeverjk a lisztet,felntjk tejjel s kiforraljuk.Az elsttt hs kivesszk a stbl,a szeleteket megfordtjuk.A vels masszt a hsszeletekre ppozzuk,megszrjuk reszelt sajttal, s forr stben /180 fok/ pirosra stjk.
Az elsttt hsszeleteket megfordtjuk.
Rhalmozzuk a vels masszt.
Rszrjuk a reszelt sajtot,s visszatesszk a stbe.
Ezt a receptet egy rgi Kiskegyed jsgban talltam.
|
Kedves va!
Ma jra egy fantasztikus receptet kldtl ,ksznm!!!! Elksztem n is mielbb,mert szeretem a velt!
dvzlettel:
Icus