Dis-vanlis szelet
Hozzvalk:
Tszthoz:
3 tojs,10 dkg liszt,10 dkg porcukor,10 dkg darlt di,csipet fahj,1 dl tej,1 dl olaj,fl csomag stpor.
Krmhez:
2,5 dl tej,fl csomag vanlis pudingpor,3 evkanl cukor,fl csomag vanliscukor,30 dkg margarin,3 tojssrgja,15 dkg porcukor.
Tetejhez:
3 tojsfehrje,12 dkg porcukor,fl citrom leve s hja,reszelt csokold a dsztshez.
Elkszts:
Tszta:
Sztvlasztjuk a 3 tojst,a tojssrgjt,tejet,olajat s a liszt felt alaposan sszekeverjk.A tojsfehrjt a cukorral habb verjk,majd belekeverjk a tojssrgs masszt,a maradk lisztet,a dit,fahjat s a stport,s jl szzekeverjk.A tsztt kivajazott,lisztezett tepsibe simtjuk,s 160 fokon 30-35 percig stjk.
Krm:
Tejbl,pudingporbl s a cukorbl hagyomnyos mdon pudingot fznk.A tojssrgjt a porcukorral habosra keverjk,beletesszk a vanlit s a puha margarint.Vgl hozzadjuk a langyosra hlt pudingot,s jl sszekeverjk.
A krmet a kihlt tszta tetejre kenjk, s htben dermesztjk.
Teteje:
A tojsfehrjt s a cukrot j kemny habb verjk,a vge fel belecsorgatjuk a citromlevet,a citrom reszelt hjt. A tojshabot a vanliakrm tetejre simtjuk,s reszelt csokoldval dsztjk.
A tsztra kenjk a krmet.
Krmre kenjk a tojshabot,s csokireszelkkel megszrjuk.
Eredeti recept Nk Lapja konyha 2010/03.
|
Nagyon vkony a tsztja.A kpen lev tszta nagynak s elg vastagnak ltszik de az nem lehetett ebbl az adagbl.
Kedves Zsuzsiii!
Pedig tnyleg ebbl az adagbl van a tszta,csak lehet hogy a kp csalka.A tepsim mrete:30x20 cm.
dv.:va