Kenyrben slt sonka
Hozzvalk:
1 kb 1 kils fstlt-ftt lapocka,sonka,cslk,tarja,50 dkg liszt,2 dkg leszt,1 evkanl olaj,1 mokkskanl s,2 kiskanl cukor,1 dl tej,2 dl vz.
Elkszts:
A langyos,cukros tejben felfuttatjuk az lesztt,majd sszekeverjk a liszttel,sval,olajjal.Meleg helyen kb. 1 rt hagyjuk kelni.Ha dupljra kelt a tszta,kinyjtjuk,s belecsomagoljuk a fstlt-ft lapockt,tovbbi 20 percig kelesztjk.A tetejre lyukakat szrunk,s elmelegtett stben kb. 170 fokon szp pirosra stjk.Kzben a tetejt megkenjk vzzel.Ha megslt,s kivettk a stbl akkor is bekenjk.Hagyjuk kihlni,majd felszeleteljk.
Kellemes hsvti nnepeket kvnok minden kedves olvasmnak!
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1270322647_60.jpg)
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1270322649_90.jpg)
|