Gundel-palacsinta
Hozzvalk:
12 db palacsinta,5 dkg vaj.
Csokold mrts:
3 tojs srgja,1,5 dl tejszn,10 dkg csokold,11 dkg kristlycukor,1 csomag vanliscukor,7,5 dl tej,5 dkg kakapor,1 evkanl liszt.
Tltelk:
1,5 dl rum,4 dkg mazsola,2 dkg kandrozott narancshj,18 dkg darlt di,1 dl tejszn,12 dkg kristlycukor,zls szerint rlt fahj.
Elkszts:
A szoksos mdon palacsintkat stnk.
Csokold mrts:
2,5 dl tejet 3 dkg cukorral s vanliscukorral felforraljuk.A csokoldt egy kis ednyben felolvasztjuk, a tejsznbl kemny habot vernk.A tojssrgjkat 8 dkg cukorral,a kakaporral,liszttel,0,5 dl hideg tejjel habvervel simra,habosra keverjk.Hozzvegytjk a csokoldt,majd vkony sugrban,habvervel gyorsan kevergetve fokozatosan adagoljuk hozz a forr cukros-vanlis tejet.Mrskelt tzn forrspontig hevtjk,felforralni nem szabad.Tzrl levve a mrtst egy ideig mg kevergetjk,majd fokozatosan a tejsznhabhoz vegytjk,vgl hozzadjuk a rum msik felt.A mrts ne legyen tl des,de zls szerint tehetnk bele porcukrot.
Tltelk:
Mazsolt s a vkony cskokra vgott,cukrozott narancshjat elz este rumba ztatjuk.A tejsznt felforraljuk,hozztesszk a dit,cukrot,kevs fahjat,s a leszrt mazsolt,narancshjat,egy-kt percig fzzk,mg kenhet ppet kapunk. Ha kiss lehlt,elkeverjk benne a rum felt.
A tltelket a palacsinta felre simtjuk,flbe hajtjuk,majd ismt a felre a tltelk,s hromszg alakra megint flbehajtjuk,meleg helyen tartjuk.Mindegyik palacsintt gy tltjk meg.A megtlttt palacsintk mindkt oldalt egy serpenyben, vajban ropogsra pirtjuk, s tzll,elmelegtett tlra tesszk a forr mrtst csak az utols pillanatban ntjk r.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1265479280_89.jpg)
|