Fogasfilé bakonyi módra
Hozzávalók:
60 dkg fogasfilé,1 kiskanál só,5 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj.
Mártáshoz:
1 fej vöröshagyma,3 evőkanál olaj,1 evőkanál pirospaprika,40 dkg csiperkegomba,1 gerezd fokhagyma,1 mokkáskanál őrölt kömény,2 dl tejföl,1 evőkanál liszt,1 mokkáskanál Édes Anna.
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk,lebőrözzük,besózzuk és 1-2 percig vajon megpirítjuk.
Mártás:
Olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk,hozzáadjuk a pirospaprikát,majd fél liter vizet.Beletesszük a felvágott gombát,sóval,zúzott fokhagymával,őrölt köménnyel,Édes Annával ízesítjük,10 perc alatt készre főzzük.A tejfölből és a lisztből habarást készítünknk,amit a gombás lébe keverünk,2-3 percig forraljuk.Tűzálló tálba tesszük a halat,rákanalazzuk a mártást és 10 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A besózott halszeleteket vajon hirtelen átsütjük
Elkészítjük a mártást
Majt hőálló tálba tesszük a halszeleteket,rákanalazzuk a mártást,és megsütjük.
|