Alfldi rakott palacsinta
Ezt a palacsintt ddnagymamm szokta kszteni, az Alfldrl szrmazott.
Hozzvalk:
21 db des palacsinta.Palacsinta alaptsztt ITT megtallod.
Tltelk:
6 dkg kakapor,10 dkg porcukor
1 dl tejszn,20 dkg darlt di,1 csomag vanliscukor,8 dkg porcukor
25 dkg tehntr,1 citrom reszelt hja,1 csomag vanlis cukor,10 dkg kristlycukor,5 dkg mazsola,3 tojs srgja,1 dl tejfl
30 dkg baracklekvr
Teteje:
3 tojs fehrje,25 dkg porcukor
Elkszts:
Tltelk:
Kakaport a porcukorral szrazon simra elkeverjk.
Tejsznt a cukorral s vanlis cukorral,darlt dival,sszekeverjk.
A trt ttrjk,tejfllel elkeverjk,hozzadjuk a tojssrgjkat,megmosott mazsolt,cukrot, a vanlis cukrot s a reszelt citromhjat,az egszet jl sszekeverjk.
A megsttt palacsintkbl kivajazott tlra tesznk egyet,megkennk trkrmmel, erre egy msik palacsintt helyeznk,amelyre az elksztett dibl kennk.A kvetkez palacsintt kakas cukorral hintjk meg,erre ismt palacsintt bortunk,melyet baracklekvrral kennk meg.gy ismteljk mindaddig, amg a palacsinta el nem fogy.
A tojsfehrjbl kemny habot vernk a cukorral,s a legfels palacsinta tetejre simtjuk.Mrskelt hfok stben 5-10 percig stjk,amg a hab szp pirosra sl. gy vgjuk fel, mint a tortt.
n a hab tetejre kevs vzzel elkevert kakaport csorgattam,mintztam,s gy tettem a stbe.
Els palacsintt vajazott tlra tesszk,trkrmet kennk r.
Msodikra a dikrmet.
Harmadikra baracklekvrt.
Negyedikre cukros kakat.
Ezt gy rtegezzk,mg a palacsinta el nem fogy.
Tetejre a kemny habb vert tojsfehrjt,s stbe tesszk.
gy szeleteljk,mint a tortt.
|