Aszaltgymlcss csirkecombok
Hozzvalk:
8 kicsontozott csirkefelscomb
Pchoz:
1-1 evkanlnyi friss vagy feleannyi szrtott bazsalikom,kakaukkf,majoranna,2 kiskanl telzest,2 evkanl tolaj,1 dl nem tl ss szjaszsz.
ntethez:
2 evkanl olaj,4 evkanl kechup,1-2 evkanl mz
Rtegezshez:
20-20 dkg kimagozott aszalt szilva s aszalt srgabarack.
Elkszts:
A filzett combokat kiss beszzuk.A pchoz valkat sszekeverjk,majd a hsokat beleforgatjuk,s 1 jszakra letakarva htbe tesszk.Msnap a hsokat lecspogtetjk /pclevet nem ntjk ki,arra mg szksg lesz/, s serpenyben 3-4 evkanl forr olajon hirtelen pirosra stjk.Lecspogtetve flrerakjuk.Az ntethez valkat sszekeverjk.Hll vegtlba kevs vizet ntnk./Kszthetjk cserpednyben is,azt elrs szerint beztatjuk./Belerakunk 4 darab elsttt csirkecombfilt,meglocsoljuk a mzes-ketchupos ntet felvel.Az aszaltgymlcsk felt rszrjuk,majd a maradk 4 darab csirkecombot rtesszk.Rntjk az ntet msik felt s az aszaltgymlcst rszrjuk.Azt a kevs pclevet,ami megmaradt a tetejre ntjk.Lefedjk,160-175 fokra kapcsoljuk a stt s kb. 1,5 rn t proljuk.nmagban,kiss ferdn felszeletelt bagettel tlaljuk.

Sts eltt

Stbl kivve

Eredeti recept :Prma konyha magazinban
|