Krémes kókuszkocka
Hozzávalók:
35 dkg liszt,15 dkg porcukor,1 egész tojás,15 dkg margarin,1/2 csomag sütőpor,2 evőkanál kakaó,2 evőkanál tejföl.
Töltelék:
6 tojás fehérje,25 dkg porcukor,30 dkg kókuszreszelék.
Krém:
2 csomag vaníliás pudingporból,2 dl tej,6 tojás sárgájából,25 dkg porcukor,25 dkg margarin.
Máz:
12 dkg ét tortabevonó,4 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Lisztet,porcukrot,sütőport szárazon összekeverjük,és elmorzsoljuk benne a margarint.Hozzáadjuk a kakaót,tojást,tejfölt,és nyújtható tésztát gyúrunk,majd 2 cipóra vesszük.Egyik cipót kinyújtjuk és az egyik zsirozott,lisztezett tepsi aljára tesszük majd rárakjuk a Kókuszos tölteléket,amihez a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük,majd beleforgatjuk a kókuszt.Erre tesszük a másik nyújtott lapot.Előmelegített sütőben,170 fokon megsütjük.Ha kihűlt a tetejére kenjük a pudingos tölteléket,amihez a pudingport összekeverjük a porcukorral,kevés tejjel,hozzákeverjük a tojások sárgáját,és a maradék tejjel simára keverjük,és sűrűre főzzük.Ha kihűlt hozzákeverjük a margarint,csomómentesen.Végül a csokimázat,amihez a tortabevonót az olajjal összeolvasztjuk,és a krémre kenjük.
Én a tésztát felvágtam,mielőtt a krémet rákentem a tetejére,mert így könnyebb szeletelni.
|
forralj vizet, amit egy talban ill. hoallo kancsoba ontesz es beleallitasz ket eles kest, felvaltva minden vagasnal kicsereled ( letorlod a maradekot a kesrol es visszateszed a forrovizbe ) ha igy szeleteled a sutemenyeket es tortakat sokkal egyszerubb es szebb
- ha kihul a viz forrald, ujra a kesnek melegnek kell lennie