Baconos csirkemell őzgerinbe sütve
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell,de lehet pulykamell is,25 dkg bacon szalonna,1 kiskanál Delikát ételízesítő,só,őrölt bors,4 evőkanál tejföl,3 evőkanál liszt,2 tojás,1 csokor petrezselyem,15 dkg sajt.
Elkészítés:
A húst kis kockákra vágjuk.3 evőkanál tejfölt a tojásokkal,liszttel,delikáttal,őröltborssal,ha kell sóval simára keverjük,hozzákeverjük a vágott petrezselymet,10dkg reszelt sajtot és a kockákra vágott húst hozzáadjuk,összekeverjük.Őzgerincsütőt kivajazunk,zsemlemorzsával megszórjuk,és kibéleljük a szalonnacsíkokkal,úgy hogy túllógjon a sütőn.Belekanalazzuk a húsos masszát,ráhajtjuk a bacont,majd hosszában a tetejére is teszünk szalonnacsíkot.Megkenjük 1 evőkanál tejföllel,megszórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajttal,és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük,kb 40 perc.
|
Üdvözöllek4
Mézeskalácsnál taláétam rád, gratulálok a receptjeidhez, ételeidhez..Ezt a csirkemell étel elkészítettem, igazán különleges és vendégváró falatkának is jó.Köszi!