Emeletes hús
Hozzávalók:
6-8 szelet karaj,6 tojás,1 kis tejföl,10 dkg reszelt sajt,80 dkg krumpli,delikát,bors.
Elkészítés:
Hússzeleteket nem túl vékonyra kiklopfoljuk,delikátozzuk,borsozzuk.Tűzálló tálba tesszük,és mindkét oldalát sütöben 180 fokon elősütjük.Közben a krumplit meghámozzuk,daraboljuk és sós vízben megfőzzük.Ha megfőtt,leöntjük róla a vizet,és a kis pohár tejföllel pürét készítünk belőle.Ha a hús megsült,a pürét rásimítjuk,és 6 kis fészket csinálunk a tetején,amibe beleütjük a nyers tojásokat,majd megszórjuk reszelt sajttal.Visszatesszük a sütőbe,és 180 fokon addig sütjük,még a tojások megfőnek és a reszelt sajt megpirul a tetején
Mindegyik tojásra tehetünk 1-1 pötty mustárt és pirosaranyat.
Elkészíthető tarjából,kicsontozott csirkehúsból is.

Az elősütött hússzeletekre simítjuk a pürét,és 6 fészket csinálunk .

Fészkekbe beleütjük a nyers tojásokat.

Reszelt sajttal megszórjuk.

Megsülve.
|