Marhahúsrolád vele sült burgonyával
Hozzávalók:
8 vékony szelet marhahús,2 db sárgarépa,1 nagy fej hagyma,csemegeuborka,1 kis doboz paradicsompüré,25 dkg bacon szalonna,mustár,só,bors,1 dl vörösbor,1 kg burgonya.
Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk sózzuk, borsozzuk,és mustárral megkenjük.Minden szeletre 1 szelet bacon szalonnaszeletet,csíkokra vágott uborkát és félkarikára vágott hagymát teszünk,feltekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük.Serpenyőben egy kevés olajon hirtelen megsütjük. Egy jénai tálba áttesszük,a fölösleges olajat kiöntjük és 1 dl borral felöntjük.Közben olajon a maradék kockára vágott szalonnát, a maradék karikára vágott hagymát és a sárgarépát megpirítjuk. Hozzáadjuk a serpenyőből a bort és a kis doboz paradicsompürét. Sózzuk/én nem tettem bele sót,borsozzuk és a hústekercsekre öntjük. Fóliával letakarva puhára pároljuk. Közben megtisztítjuk a burgonyát, kis kockákra vágjuk, sózzuk. A hústekercseket kiszedjuk, a maradék lébe beleforgatjuk a krumplit,és fóliával letakarva puhára pároljuk.Ha már puha a krumpli a húst visszatesszük a tetejére és még kb. fél órát sütjük. Közben megforgatjuk a húsokat, és ha sok leve lenne, levesszük alóla a vége felé./Nekem nem volt mit levennem alóla./
Bacon szelettel,hagyma szelettel,csemegeuborka szelettel feltekert marhahússzelet kevés olajon hirtelen sütve
Pirított hagyma,szalonna,sárgarépa darabokkal,vörösboros paradicsomoslében párolva
Marhahúsrolád vele sült burgonyával tálalva
Eredeti recept Alíz konyhájában.
|