Baconba tekert sertés szűzérmék, parasztos – sült burgonyával
Hozzávalók:
2 db sertés szűzérme,15-20 szelet bacon szalonna,bors,só ételízesítő.
Parasztos sült burgonyához:
75 dkg héjas darabolt héjas burgonya /Én a CBA-ba vettem/,pecsenyelé,2 kiskanál paradicsompüré,kevés víz,só,bors,kakukkfű,oregánó,2 kiskanál liszt,1 fej vöröshagyma,3 szelet szalonna.
Elkészítés:
A sertés szűzpecsenyét kb. 1 – 1.5 cm vastagságúra felvágjuk. Vékony bacon szalonna csíkokkal betekerjük, a húst ízlés szerint só,bors,ételízesítő keverékével fűszerezzük. Nyársra vagy hurkapálcára fűzzük. Fogvájóval is össze lehet egyesével tűzködni de egyben sokkal könnyebb sütés közben forgatni. Lassan átsütjük a hús mindkét felét, majd pirítjuk.
Parasztos sültburgonya:
A pecsenye levét kis edénybe öntjük,hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés vizet, sót, borsot, kakukkfűvet, oreganót és a liszttel sűrítjük,tűzre tesszük,és egyet forralunk rajta.
A héjas burgonyát forró olajban megsütjük,ha aranysárgára sült lecsepegtetjük.
Apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk,hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát.
Pirított hagymás szalonnát a liszttel besűrített,fűszerezett pecsenyelével összekeverjük,majd a sült burgonyával is összekeverjük.

Sertés szűzérme fűszerezve,bacon szalonnába tekerve

Hurkapálcára fűzve,sütés előtt

... már megsülve

Baconba tekert sertés szűzérme tálalva
Eredeti recept Andi konyhájában.
|