Kifli-vagy kalácsfelfújt
Hozzávalók:
Száraz kifli,vagy kalács /közepes tepsihez kb. 10 db kifli kell/,Ehhez a mennyiséghez további hozzávalók:6 tojás,6 evőkanál cukor,2 csomag vaníliáscukor,2 csomag vaníliás pudingpor,15 dkg mazsola,6 dl tej,baracklekvár,csoki.
Elkészítés:
Kiflit felkarikázzuk,kalácsot daraboljuk.Tojások sárgáját a cukorral,pudingporral,vaníliáscukorral,tejjel simára keverjük,leöntjük vele a kiflit,kalácsot,Úgy hogy tocsogjon.Ha nem elég,önthetünk még hozzá tejet,összekeverjük,és hagyjuk hogy felszívja.Kicsit pihentetjük.Tojások fehérjét kemény habbá verjük,és összekeverjük a masszával,és belekevejük a mazsolát.Tepsit,tálat kivajazzuk,zsemlemorzsával megszórjuk,és beleöntjük a masszát.Tetejére baracklekvárt kanalazunk,és megsütjük.Ha megsült csokit összetördeljük,és belenyomkodjuk a csokidarabokat.
Én sütés előtt megszórom a kaláccsal készített tetejét kókuszreszelékkel is.
|