Narancstorta
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás,1 csipet só,1 evőkanál reszelt narancshéj,15 dkg porcukor,10 dkg liszt,1 csomag vaníliás pudingpor.1 csomag sütőpor,3 evőkanál forróvíz.
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor,5 dl narancslé,4 dl tejszín,8 dkg porcukor.
Teteje:
25 dkg porcukor,1,25 dl víz,4 db narancs.
Elkészítés:
Tészta:
Tojások sárgáját a sóval,porcukorral,narancshéjjal,vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,vaníliás pudingot,sütőport,és végül a tojások kemény habját is belekeverjük.A tésztát 24 cm átmérőjű tortaformába sütjük.
Krém:
Kevés narancslével a pudingport,porcukrot simára keverjük.A maradék narancslevet felforraljuk,és belefőzzük a pudingos masszát.Majd az edényt jó hideg vízbe tesszük,és kevergetés mellett kihűtjük.Tejszínt habbá verjük,és óvatosan belekeverjük.Tésztát 3 lappá vágjuk,és megtöltjük a krémmel,kívülről is bevonjuk.Majd 1-2 órára hidegre tesszük.
Teteje:
Porcukrot a vízzel sziruppá főzzük.Narancsokat megpucoljuk,még a fehér hártyát is eltávolítjuk,és felszeleteljük,majd kis adagokba 3 percig áztatjuk benne.Rácsra téve hidegre tesszük,majd befedjük vele a tortát.
|
Szia!Isteni ez a torta!Köszönöm én is ezt a remek oldalt!:)Ajánlom a tortát mindenkinek!:D