Bagolyszem
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt,15 dkg margarin,4 tojás sárgája,5 dkg élesztő,kb 2 kávéscsésze tej,10 dkg porcukor.
Töltelék:
4 tojásfehérje,20 dkg porcukor,20 dkg darált dió.
1 doboz sütésálló vegyesgyümölcs lekvár.
Elkészítés:
A lisztet,porcukrot,olvasztott margarint és a tojássárgájákat összegyúrjuk a kicsit cukros tejben felfuttatott élesztővel.Három cipót formálunk belőle,20 percig pihentetjük.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral,majd óvatosan belekeverjük a diót.Téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat,két szélükre hosszában lekvár csíkot teszünk,és egymással szemben, párhuzamosan majdnem a közepéig feltekerjük,úgy,hogy a habos töltelék is elférjen.A két tekercs közötti mélyedésbe töltjük a habos diót.A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A tésztát kinyújtjuk széleire lekvárcsíkot teszünk.
Felteketjük,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.A másik kettőt is elkészítjük.
A diós tojásfehérje habot a közepükre kanalazzuk,sütjük.
|
Nagyon finom lett.Köszi a receptet. Kati