Zldsges tojsragu mustrmrtsban
Hozzvalk:
60 dkg burgonya,5 dkg hsos fstltszalonna,3 dkg vaj vagy margarin,2 dkg liszt,2,5 dl tej,2,5 dl zldsgerleves /kockbl/,6 tojs,1 kisebb prhagyma,4 kis srgarpa /kb.20 dkg/,1-1 evkanl magos s nem magos mustr,s,rlt bors,kapor.
Elkszts:
A meghmozott,megmosott burgonykat flbe vgjuk /n nagyobb kockkra szoktam/,s forrsban lv ss vzben kb. 15 percig fzzk,a megtiszttott prhagymt,s srgarpt 0,5cm vastagra felszeleteljk,s a fv burgonyhoz adjuk,s tovbbi 5-8 percig fzzk.Tojsokat kemnyre fzzk.Kzben a felkockzott szalonnt a vajon 1-2 percig stjk.A prct kivesszk.A lisztet a visszamardt zsiradkba szrjuk,megpirtjuk.lland kevers mellett a tejjel s erlevessel felntjk,majd 10-12 percig fzzk.A ktfle mustrt a mrtsba keverjk,sval,borssal zestjk.A megftt tojsokat megpucoljuk,4 fel vgjuk,a leszrt burgonyval s zldsgekkel egytt a mrtsba forgatjuk.A ragut sszeforraljuk,tlra ntjk s a flretett szalonnaprccel megszrjuk,tetszs szerint kaporral dsztjk.
|