Sonkakrémes croissant
Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta,1 doboz darált sonkakonzerv,1 kis fej hagyma apróra vágva,1 gerezd fokhagyma,egy kicsi paradicsom szósz, (1-2 nagyobb paradicsomból),kakukkfű, bors,1 db tojás,reszelt sajt.
Elkészítés:
A tésztát kinyújtom akkorára, mint az Ínyencvarázs és az apróbb croissant formára teszem. Nyújtóval átgörgetem, hogy a tészta elvágódjon. A forma közepén a tésztát megkenem felvert tojással, hogy a feltekerés után ne essen szét.
A forma kis bemélyedésébe teszem a sonkakrémet: ehhez a doboz darált sonkát villával összenyomkodom,
hozzáadom az előzőleg Gyöngyszemben megpárolt, apróra vágott hagymát, fokhagymát, a villával összenyomkodott, hámozott paradicsomot, (ezt lehet konzervvel, vagy ketchuppal helyettesíteni) ízesítem borssal, kakukkfűvel.
Töltés után a croissant-ot feltekerem, szélét kissé benyomkodom. Tepsibe teszem, szilikon sütőlapra, és tetejét
tojással megkenem, reszelt sajtot teszek rá.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütöm.
|