Bakonyi csirkemell
Hozzvalk:
2 csirkemell,4 evkanl olaj,1 kzepes vrshagyma,2 teskanl pirospaprika,1-2 gerezd fokhagyma,1 mokkskanl rlt kmnymag,1-1 paprika s paradicsom,40 dkg gomba,1 ppozott evkanl liszt,1 dl tejfl,1 dl tejszn,1 csapott kiskanl darlt cseresznyepaprika,s.
Elkszts:
A csirkemelleket kicsontozzuk,brt lehzzuk,4 rszre vgjuk,kiss kiklopfoljuk,szzuk,majd olajon megstjk.A megmaradt zsiradkba megpirtjuk a felaprtott vrshagymt,hozzadjuk a pirospaprikt,majd fl liter vizet ntnk hozz.Beletesszk az zzott fokhagymt,a kmnyt,valamint a felszeletelt paradicsomot s paprikt,darlt cseresznyepaprikt s a csirkemellek csontjt.gy proljuk 30 percig,majd a csontokat kivesszk,a tbbit pedig turmixoljuk.Ezutn jbl vizet ntnk hozz,beletesszk a felszelelt gombt,s puhra fzzk.Ekzben a lisztet,tejflt s a tejsznt simra keverjk, majd besrstjk vele a levet.Tlalskor a hsra tesszk a mrtst.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1321807175_06.jpg)
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1321807177_95.jpg)
|