Barackos-trs sti
Hozzvalk:
Tszthoz:
45 dkg rtesliszt,10 dkg vaj,1 tojs,15 dkg cukor,1 stpor,1 csomag vanliscukor,csipet s.
Tltelkhez:
50 dkg tr,15 dkg cukor,3 tojs,2 evkanl bzadara,1 citrom reszelt hja,szibarack begtt.
Elkszts:
Tszta:
Lisztet,stport,st,cukrot,vanliscukrot sszekeverjk,tojssal s a vajjal morzsalkos tsztt ksztnk.A tszta felt stpaprral blelt tepsibe szrjuk.
Tltelk:
Trt s a tojsokat,reszelt citromhjat a cukorral habosra keverjk.Hozzadjuk a bzadart s alaposan sszekeverjk.
Tsztra simtjuk a trs massza felt.Az szibarack befttet lecsepegtetjk,vkonyabb szeletekre vgjuk,s sorba a trs masszra fektetjk.Rsimtjuk a massza msik felt,,s megszrjuk a maradk tsztval.160 fokra elmelegtett stben 40 percig stjk.Ha megslt,s kihlt,porcukorral megszrjuk a tetejt.
Tszta felt stpaprral blelt tepsibe morzsoljuk,jl belenyomkodjuk.
Rntjk a tr felt,a szeletelt barackokat sorba rtesszk,s rntjk a tr msik felt.
Tetejre morzsoljuk a tszta msik felt,s stjk.
Tetejt porcukorral meghintjk.
|
szia!!!ezt a stit lehet gy is nem hogy linzer tszta!!!mert ahogy nztem majdnem olyan csak morzsalkos!!!s ha gy csinlom h linzertszta tepsibe nyjt tr barack tr r tszta lap!!!gy is meglehet???
Szia Reny!
Ahogy rtad,gy is el lehet kszteni.Biztosan gy is tkletes lesz.
dv.:va