Szomszdunkban knai csald l,s gyakran rezni a finomabbnl-finomabb illatokat,amikor knai telt fznek.Korbban mr ettnk Knai tteremben ilyen teleket,de most mondta el,hogy hogyan kszl,s n el is ksztettem.
Knai szezmmagos csirke
Hozzvalk:
Bundzshoz:
9 ek liszt,1 evkanl olaj,2 tojs,1 egsz filzett csirkemell,csipet s,1-1,5 dl vz,1 csomag stpor.
Mzhoz:
ketchup,chili vagy ers pista,mz,3-4 ek szezmmag.
Elkszts:
A csirkemellet kett vgjuk,kissebb szeletekre,cskokra vgjuk,szzuk.Egy tlba beletesszk a bundzshoz valkat,liszt,s,tojs,olaj,stpor,vz,s sr masszt ksztnk.Elksztjk a mzat is.zls szerinti ketchupot,mzet,chilit vagy ers pistt s a szezmmagot sszekeverjk.A hst beleforgatjuk a bundzshoz elksztett masszba.Amikor a hskockt beletesszk a b forr olajba,figyeljnk,hogy a bunda teljesen befedje,s aranybarnra stjk.Ahogy kivesszk az elkszlt hst,rgtn a mzba forgatjuk,majd tlra tesszk.


n nem igazn szeretem a csps teleket,ezrt ms fajta szezmmagos csirkt ksztettem magamnak.
Pcolt mzes,szezmmagos csirke:
Hozzvalk:
1 egsz filzett csirkemell
Pcolshoz:
1 evkanl mz,1 evkanl fehrbor,1 evkaml olaj,s,knai t fszerkeverk /ha nincsen akkor 1-1 kshegynyi rlt fahjat,rlt szegfszeget,rlt fehrborsot,rlt kmny,rlt nizst sszekevernk,s ezt tesszk bele/, 1 evkanl szjaszsz.
Bundzshoz:
9 evkanl liszt,2 teskanl szdabikarbna,2 tojs,2 evkanl olaj,s,1-1,5 dl vz.
Mzhoz:
4 evkanl mz,1 evkanl cukor,2 evkanl ketchup,2 evkanl fehrbor,3 evkanl szezmmag.
Elkszts:
A hst kett vgjuk,s a kt fl csirkemellet felszeleteljk.A pchoz valkat sszekeverjk.s a kis hsszeleteket beletesszk.Hagyjuk 30 percig pcoldni,de ha 1 jszakra htbe tesszk,akkor sem lesz baja.A bundhoz valkat j alaposan sszekeverjk,majd beleforgatjuk a hsdarabokat,s b,forr olajban aranybarnra stjk.A mzhoz valkat is jl sszekeverjk,s a megslt hsokat beleforgatjuk,vgl tlra tesszk.
A kt recept sokban hasonlt,azonban az zk nagyon klnbz.n tolajat hasznltam,de igazbl szezmolajjal ksztik.




|
Isteni finom!!! Ma csinltuk elszr, ajnljuk mindenkinek, mert nem lehet lellni vele :D Anyja-lnya-fia