Bábolnai fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók:
2 db egész csirkecomb,5 evőkanál olaj,6 evőkanál liszt,4-5 gerezd fokhagyyma,1 erőleveskocka,2 dl tejföl,1 kiskanál só,bors.
Elkészítés:
A megtisztított combokat kettévágjuk,besózzuk és lisztbe forgatjuk.3 evőkanál olajat mélyebb tűzálló tálba teszünk,beletesszük a combokat,és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.2 evőkanál olajon az átpréselt fokhagymát megfuttatjuk,ráteszzük a 3 evőkanál lisztet és a rántást felengedjük fél liter levessel,belekeverjük a tejfölt,sót és a borsot.A megpuhult csirke combokat leöntjük a fokhagymás mártással és előmelegített forró sütőbe 10-20 percre visszatesszük.Ha megpirult,főtt rizzsel tálaljuk.
Lisztbe forgatott combokat kevés olajon megsütjük.
Leöntjük a fokhagymás szósszal,és visszatesszük a sütőbe.
Főtt rizzsel tálaljuk.
|
A legjobb recept!!!!