Gesztenys muffin
Hozzvalk /12 db-hoz/:
8,5 dkg margarin,12 dkg porcukor,1 csomag vanlis cukor,2 tojs,pr csepp rumaroma,25 dkg gesztenyepr,1,25 dl tej,20 dkg liszt,1,5 kvskanl stpor,kevs rlt fahj,5 dkg aprra darabolt csoki.
Muffin st,muffin papr.
Elkszts:
Margarint,porcukrot,vanlis cukrot,tojsokat,rumaromt,megpuhtott gesztenyepr habosra kikeverjk,majd belekeverjk a tejet,vgl a lisztet, amelyben a stport s pici fahjat elzleg elkeverjk,majd az aprra darabolt csokit is belekeverjk.Muffin stt muffin paprral kibleljk,3/4 rszig tsztval feltltjk s elmelegtett stben,170 fokon kb 20 percig stjk.Ha megslt tetejt porcukrozzuk,vagy olvasztott csokit csorgatunk r.

Az elksztett tsztt muffin paprral blelt muffin stbe kanalazzuks megstjk.

|
Ezt szoktam stni,nagyon finom!!!
gy is ,hogy flig rakom a nyers tszta masszval a muffin formt,bele egy nagy tes kanl rummal,cukorral kikevert gesztenyemassza,utna megint egy kevs tszta massza s gy stm,ekkor tltelk is van benne!!!