Töltött csirkecomb
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,só,2 szikkadt zsemle,1 fej vöröshagyma,só,bors,majoranna,fél csokor petrezselyemzöld,2 tojás,kevés olaj.
Elkészítés:
a csirkecombokat megmossuk,besózzuk.A hagymát apróra vágjuk,kevés olajon megpirítjuk,hozzáadjuk a vízbe áztatott,kinyomkodott zsemléket,és kicsit megpirítjuk.Tűzről levéve beleütjük a tojásokat,sózzuk,borsozzuk,és kevés majorannát,és apróra vágott petrezselyemzöldet teszünk hozzá.Jól összekeverjük.A csirkecomboknak felfejtjük a bőrét,tölteléket alátöltjük és hústűvel megtűzzük.Tepsit,vagy tűzálló tálat oilajjal meglocsolunk,beletesszük a töltött combokat.Kevés vizet öntünk alá,letakarva 180 fokon puhára pároljuk.Ha már a hús puha,levesszük róla a tetejét és pirosra sütjük.
A töltelékbe tehetünk elkapart csirkemájat is tehetünk,úgy még finomabb.
|