Rusei sapkk
Hozzvalk:
Tszthoz:
0,5dl vz,1 csomag stpor,3dkg kakpor,20 dkg liszt,30dkg kristlycukor,6 tojs.
Krmhez:
30dkg margarin,25dkg porcukor,8 dl tej,2 csomag vanlis cukor,20dkg rtesliszt.
Mzhoz:
10dkg margarin,16dkg tcsokold.
Szrshoz:
30dkg kkuszreszelk.
Elkszts:
Habosra keverjk a tojs srgval elkevert cukrot s vizet.Hozzkeverjk a lisztet,kakat s stport.Hozzadjuk a kemny habb vert tojsfehrjt,s stpaprral blelt tepsibe ntjk.Ell melegtett stben 190C-on 25 percig stjk.A megslt tsztt hagyjuk kihlni s kr alak kiszrval 3 cm-es krket vgunk ki belle.
Krm:
6 dl tejet felforralunk s belefzzk a 2 dl tejben elkevert lisztet s a vanlis cukrot.A margarint s a cukrot habosra keverjk s hozzadjuk a langyos fztt krmhez,jl elkeverjk.A pisktakorongokat flbevgjuk,mindegyiknek az aljt krmmel megkennk s sszeragasztunk 2-2 darabot.Majd krmmel bekenjk az oldalt s meghempergetjk a kkuszreszelkben.
Csokoldmz:
Margarint s a csokoldt gz felett felolvasztjuk.Elkeverjk, a masszval bekenjk a sapkk tetejt.Htbe tesszk.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1261782763_86.jpg)
|