Rizsfelfújt
Hozzávalók:
25 dkg rizs,7,5 dl tej,4 dkg vaj,8 dkg cukor,reszelt citromhéj,4 tojás,csipetnyi só.
Barackíz vagy málnaszörp.
Elkészítés:
A rizst annyi vízben tesszük fel főni,ami éppen csak ellepi,és a sót,meg a vajat beledobjuk.Ha a vizet magába szívta,a tejet hozzáöntve puhára főzzük.A tojások sárgáját a cukorral,reszelt citromhéjjal kikeverjük,és hozzáöntjük a megfőtt rizshez,még 2-3 percig tovább főzzük.Tojások fehérjét kemény habbá verjük,rizst tűzről levesszük,és óvatosan belekeverjük a tojások kemény habját.Kivajazott tepsibe simítjuk,és 160 fokon 30-35 percig sütjük.Vizes késsel még fórrón felszeleteljük,és híg,forró barackízzel,vagy málnaszörppel kínáljuk.
|
Kedves Éva!
Ma este elkészítettem a családnak ezt a nagyon finom édességet.Mindenki el volt ájulva,olyan finomra sikerült.Nem ma kezdtem el a sütés-főzést,de azt hiszem még sohasem csináltam rizsfelfújtat.
Köszönöm szépen.
Czili