Kolbászos fejtettbab-leves
Hozzávalók:
15 dkg fejtettbab,2 szál zöldség,2 szál sárgarépa,1/2 csokor petrezselyemzöld,1/4 szál füstölt kolbász,1 szál újhagyma,só,1 gerezd fokhagyma,1 kis fej vöröshagyma,pirospaprika,2 db babérlevél.
Elkészítés:
Ha száraz babból készítjük,előző este áztassuk be.Sárgarépát,zöldséget,újhagymát megtisztítjuk,karikákra vágjuk.Petrezselyemzöldet felaprítjuk,kolbászt felkarikázzuk.Babot,sárgarépát,zöldséget,újhagymát annyi vízben amennyi ellepi feltesszük főni.Sózzuk,babérlevelet is hozzáadjuk és főzzük.Közben a vöröshagymát,fokhagymát apróra vágjuk,kevés olajon megpirítjuk,hozzáadunk kevés pirospaprikát,és felöntjük vízzel,felforraljuk.Amikor a zöldség már majdnem puha felöntjük vízzel,felforraljuk,beletesszük a karikára vágott kolbászt,és levestésztát ./Én van mikor kézi tarhonyát,eperlevelet,vagy saját kézzel gyúrt csipetkét,vagy reszelt tésztát teszek bele.Most reszeltet tettem bele./ Ha már a zöldségfélék megpuhultak,a tészta megfőtt,beleszűrjük a hagymás paprikás "rántást",és felforraljuk.
Kolbászos fejtettbab-leves
Reszelt levesbetét:
3 evőkanál liszt,só,1 tojás,kemény tésztát gyúrunk.Ha ragad,még teszünk hozzá lisztet.Akkor jó,ha a durvább reszelőn könnyen tudjuk reszelni,nem tapad rá.
|