Mazsolás csirke
Hozzzávalók:
6-8 darab csirke alsócomb,2 gerezd fokhagyma,20 dkg mazsola,1 fej vöröshagyma,3 dl édes vörösbor,6 dl víz,1 szál petrezselyem,só,őrölt bors,lisz,olaj.
Elkészítés:
Csirke combokat lisztbe forgatjuk,és kevés olajon hirtelen megsütjük.Mélyebb edényt használjunk,aminek van fedője.Majd a húst kiszedjük.Fokhagymát,vöröshagymát apróra metéljük, a visszamaradt olajból csak annyit hagyunk,hogy a hagymákat meg tudjuk pirítani.Ha megpirult a hagyma,húst visszatesszük,ráöntjük a bor felét,és a vizet,sózzuk,borsozzuk és a petrezselymet is beletesszük.Lefedve,közepes lángon addig főzzük,még a csirke meg nem puhul.Közben a mazsolát megmossuk,a maradék borban felforraljuk,majd levesszük a tűzről.Ha a hús megpuhult,hozzáöntjük a boros mazsolát,és még egyet forralunk rajta.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
|