Rakott csirkemell
Hozzávalók:
10-12 szelet bacon szalonna,30 dkg szeletelt csirkemellsonka,2 csirkemell filé,15 dkg füstölt sajt,20 dkg trapistasajt,3 tojás só,1 kis doboz tejföl.
Elkészítés:
Húst kb.1 cm vastagra vágjuk,vagyis a 4 fél csirkemellből 8 szelet lesz.Kicsit klopfoljuk,kicsit sózzuk.Kiolajozott jénaiba rakjuk a bacon szeleteket,úgy,hogy a végén rá is tudjuk hajtani.Egy sor csirkemellsonkát teszünk rá,majd megszórjuk a kétféle reszelt sajttal.Húst tojásba forgatjuk,és a sajtra teszünk 4 szeletet,megszórjuk reszelt sajttal.Befedjük csirkemellsonkával,rá reszelt sajt,tojásba forgatott 4 szelet hús,rá reszelt sajt,csirkemellsonka,és betakarjuk a baconnal.Tejfölt kenünk a tetejére.170 fokon 40 percig pároljuk,majd barnára sütjük.
Ízlés szerint a tetejét is meg lehet szórni sajttal.Petrezselymes rizs,burgonyapüré illik hozzá.A húst nem muszáj sózni,mert elég sós lesz sózás nélkül is.
Rakott csirkemell sütés előtt
Rakott csirkemell tálalva
|
Kipróbáltam ,és nagyon-nagyon finom.Köszönet a receptért.