Manduls-csokolds kuglf
Hozzvalk:
25 dkg margarin,22 dkg cukor,csipetnyi s,1 csomag vanliscukor,5 tojs,50 dkg liszt,1 csomag stpor,1 dl tej,10 dkg felaprtott mandula,5 dkg durvra felaprtott mogyor,10 dkg aprtott tejcsoki.
Mz:
25 dkg porcukor,1 tojs fehrje,2 evkanl vz.
Elkszts:
Margarint a cukorral,vanliscukorral kikeverjk,egyms utn hozzadjuk a tojsokat s a tejet,sszedolgozzuk.Vgl belevegytjk a lisztet,stport,aprtott csokit,mandult,mogyort.Kivajazott,morzsval megszrt kuglfstben stjk,elmelegtett stben,175 fokon kb 60 percig.
Mz:
Tojsfehrjt a porcukorral,vzzel fnyesre kikeverjk.A fehr mzt a kuglfra csorgatjuk.Szrads utn tetszlegesen dsztjk sznes cukordarval,kandrozott gymlccsel.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1237044124_98.jpg)
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1237044127_73.jpg)
|