Pulykaszelet burgonyabundában
Hozzávalók:
80 dkg burgonya,1 vöröshagyma,5 dkg kemény sajt,2 tojás,2 evőkanál liszt,aprított petrezselyemzöld,80 dkg pulykamell,5-6 evőkanál olaj, só, bors.
A burgonyát meghámozzuk, durvára reszeljük.A hagymát apróra vágjuk,a sajtot lereszeljük.
A burgonyát alaposan összekeverjük a hagymával,sajttal,tojásokkal meg a liszttel, majd beledolgozzuk a petrezselyemzöldet,sóval,borssal ízesítjük.
A húst kis szeletekre vágjuk,kiklopfoljuk, fűszerezzük ízlés szerint,és burgonyás keverékkel beburkoljuk.Hőálló tálba téve sütjük.
Én a burgonyabundából olajozott alufóliára tettem pici zsemlemorzsát,kevés burgonyabundát,rá a húst,és ismét bunda,morzsa,becsomagoltam,így nem ragad és lehet formázni is.25 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tettem,majd kicsomagoltam,és pirítottam .
Saláta vagy zöldségköret illik hozzá.
Nekem ez a mennyiségű burgonyabunda 80 dkg húshoz nem volt elég.
Alufóliát olajoztam,zsemlemorzsáztam,rá burgonyabundából és a hús
....ismét burgonyabunda,morzsa és becsomagoltam,sütöttem
Tálalva
Eredeti recept:Andi konyhája
|