Bounty szelet
Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg porcukor,25 dkg liszt,1 tojás,15 dkg margarin,1 csomag sütőpor,1 evőkanál kakaó.
Töltelék:
6 tojásfehérje kemény,20 dkg porcukor,15 dkg kókuszreszelék,1 dl forró tej.
Sárga krém:
6 tojássárgája,3 evőkanál liszt,3 dl tej,12.5 dkg margarin,15 dkg porcukor.
Teteje:
10 dkg ét tortabevonó,3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Tészta:
Lisztet,sütőport összemorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, és összegyúrjuk.2 lapot nyújtjuk.Az egyiket kikent, lisztezett közepes tepsibe fektetjük.
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, ráöntjük a tésztára.
Erre jön a tészta másik fele, és előmelegített sütőben sütjük.
A kihűlt tésztára jön a sárga krém:
Tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját,és sűrűre főzzük.
Ha kihűlt,összekeverjük a habosra kevert Rámával.
Teteje:
Tortabevonót az olajjal felolvasztjuk és a krém tetejére simítjuk.kókuszreszelékkel megkenjük.
|