Harcsafil citromos vajmrtssal,dis burgonyval
Hozzvalk:
1,5 kg afrikai harcsafil brsen,1 nagyobb fehrrpa,1 kisebb zellergum fele,fl prhagyma,s,egsz bors,4 db babrlevl,1 kg burgonya,10 dkg vaj,10 dkg di,2 teskanl kakukkf,2 gerezd fokhagyma,1 citrom,stshez olvaolaj.
Elkszts:
A halfilk vgn lv vkonyabb rszeket levgjuk,a vastag rszekbl a szlkkat kihzzuk.A vkonyabb filket fl liter hideg vzben feltesszk fni,lehabozzuk,hozzadjuk a megtiszttott nagyobb darabokra vgott zellert,fehrrpt,prhagymt, s egsz borssal,2 darab babrlevllel,sval zestjk,j ppesre fzzk.Ezt az alaplevet hasznljuk a mrts elksztshez.
A megtiszttott nagyobb kockkra vgott burgonyt ss babrleveles vzben megfzzk,leszrjk.Majd 2 evkanl vajon megpirtjuk kicsit,megszrjuk morzsolt kakukkfvel s durvra darlt dival.
A flretett vastagabb halfilket kisebb darabokra vgjuk,majd nem tl forr serpenyben olvaolajon brvel lefele addig stjk,mg a bre piros nem lesz.Amikor mr megpirult a bre olvaolajjal megkent tzll tlba tesszk,szp sorban,megszrjuk zzott fokhagymval,s 180 fokosra elmelegtett stben kicsit megpirtjuk.
Az elksztett alaplevet leszrjk,a felre forraljuk,sval,citromlvel zestjk,majd tzrl levve hozzadjuk a kockkra vgott 10 dkg vajat.Addig kevergetjk mg egy kicsit besrsdik.
Tlalskor a szszt a megpirtott hal tetejre locsoljuk,s a dis burgonyval tlaljuk.


Eredeti recept:Nk lapja konyhjban
|