Mg tavaly eltti vben ksztettem el ezt a desszertet,tbb apr kis desszerttel egytt,amit aztn dobozba csomagolva ajndkoztam el.
Tes-puncsos desszert
Hozzvalk:
1 filter fekete tea,3 db szegfszeg,1/2 teskanl rlt fahj,1 kis darab citrom - s narancshj,6 dkg tej tortabevon,1 dl tejszn,3 evkanl rum,20 dkg vaj,30 dkg t tortabevon,12 dkg porcukor,10 dkg kakapor.
Elkszts:
A teafiltert a szegfszeggel,fahjjal,citrom -s narancshjjal bgrbe tesszk,s lentjk 1 dl forrvzzel,5 percig llni hagyjuk.A tej tortabevont gz felett felolvasztjuk.A fszeres tet leszrjk,s a tejsznnel,rummal felhevtjk /nem forraljuk/.Levesszk a tzrl s felolvasztjuk benne a vajat.Az olvasztott csokit is hozzkeverjk,s habvervel addig keverjk,amg sima krmet kapunk.A masszt folpackkal kiblelt kb.30x20 cm nagysg szgletes formba simtjuk.Kihtjk,majd folpackkal letakarva 1 napra htbe tesszk.Msnap 40 db egyforma kockra vgjuk.Kis golykk formljuk,s olajjal vkonyan megkent tlcra tesszk,s 1 rra htbe tesszk.Az t tortabevont gz fltt felolvasztjuk,bevonjuk vele a golykat,majd felt porcukorba,felt kakaba hempergetjk,rvid idre hidegre tesszk.Ha a csoki megdermedt mr rajta mignonpaprokba rakjuk.
A kakas nekem nagyon keser volt,de a porcukros nagyon finom.Igaz elg nehz desszert.
|