Alms-gesztenys szelet 
	Hozzvalk: 
	Tszta: 
	50 dkg liszt /nlam 25 dkg zabpehelyliszt,25 dkg CH cskkentett DW liszt/,15 dk margarin / n kkuszolajat hasznltam/,20 dkg cukor /helyette eritritet tettem bele/,2 tojs,2kiskanl szdabikarbna,1 dl tej /tbbet tettem bele,hogy nyjthat legyen/. 
	Alma tltelk: 
	50 dkg alma,fl citrom leve,1 ek vaj /kkuszolaj/,5 dkg cukor /eritrit/,1 kiskanl rlt fahj. 
	Gesztenye tltelk: 
	50 dkg mlyhttt gesztenyemassza  /n cukormentest  hasznltam/,2-3 evkanl rum,1-2 evkanl porcukor /eritrit/ zls szerint,fl citrom reszelt hja. 
	Teteje: 
	5 dkg vaj,2 evkanl porcukor / eritrit/,2 evkanl zsrszegny kakapor. 
	  
	Elkszts: 
	Tszta: 
	Lisztet,cukrot,szdabikarbnt szrazon sszekeverjk,hozzadjuk a felolvasztott zsradkot,felvert tojsokat,csipetnyi st, s annyi tejet,hogy nyjthat tsztt kapjunk.A tsztt ngy egyenl rszre osztjuk,lisztezett deszn nyjtjuk,s kb.32cmX 24cm-es tepsiben egyms utn megstjk 180 fokra elmelegtett stben,7-8 perc alatt.A lapokat hagyjuk kihlni,majd egyiket visszatesszk a tepsibe.Megkenjk gesztenyekrm felvel. 
	Gesztenyekrm: 
	A gesztenyemasszt szobahmrskleten felengedjk,majd a zsiradkkal,cukorral,rummal,s a reszelt citromhjjal habosra keverjk. 
	Erre jn a msodik lep,majd az alma tltelk. 
	Alma tltelk: 
	Az almt meghmozzuk,nagy lyuk reszeln lereszeljk,rcsepegtetjk a citromlevet,majd a forr zsradkra tesszk s prolni kezdjk.Cukorral,fahjjal zestjk,majd kevergetve addig proljuk,mg a leve teljesen elf.Hagyjuk teljesen kihlni. 
	Ismt egy lapot tesznk r,s megkenjk a gesztenyekrm msik felvel.Rtesszk az utols lapot,s csokimzzal bevonjuk. 
	Teteje: 
	Vajat a cukorral s a kakval gz fltt teljesen simra felolvasztjuk. 
	Szeletels eltt egy jszakra tegyk htbe,vagy j hvs helyre. 
	  
	  
 |