Meggyes lepény
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt,ami nálam Low-carb Norbi liszt,de akár lehet Dia-well szénhidrát csökkentett
lisztkeverék
is,15 dkg kókuszzsír,1 csg sütőpor,5 dkg norbi zero cukor,vagy 10 dkg eritrit,xillit,1 tojás,2 dl natúr
joghurt
Töltelék:
Kb. 60 dkg magozott meggy,ízlés szerinti cukor,1 csomag vaníliás pudingpor.
Elkészítés:
Lisztet a zsírral,sütőporral,zero cukorral összemorzsoljuk,hozzáadjuk a tojást és a natúr
joghurt.Tésztát
gyúrunk belőle,2 részre vesszük.Egyiket zsírozott,lisztezett tepsibe nyújtjuk,és 10 percre 170 fokra
előmelegített sütőbe tesszük.Tölteléknek a meggyet ízlés szerinti zero cukorral
megpároljuk,lecsöpögtetjük,majd a pudinggal még főzzük kicsit.Tésztára simítjuk,rá a másik
tészta.Tetejét tojással megkenjük,villával megszúrkáljuk,sütjük.
|