Marcipános gyümölcskenyér
Hozzávalók:
15 dkg liszt,20 dkg cukor,4 tojás,5 dkg mazsola,5 dkg datolya,5 dkg aszalt füge,5 dkg narancshéj és citromhéj,5 dkg aszalt meggy,5 dkg mandula,5 dkg mogyoró,5 dkg aszalt sárgabarack,3 evőkanál rum.
Díszítés:20 dkg baracklekvár,30 dkg fehér marcipán,kevés porcukor,aszalt cseresznye.
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsüket felaprítjuk,A magokat egyben hagyjuk,vagy nagyondurvára vágjuk.Az egész tojásokat a cukorral és a rummal jó habosra keverjük.Beleforgatjuk a lisztet,az apró aszalt gyümölcsöket,a mandulát és a mogyorót.Egy őzgerinc formát vajjal kikenünk,lisztezzük,és belesimítjuk a tésztát.180 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig,majd 160 fokra mérsékelve a hőfokot kb. 1 óra alatt megsütjük.Ha kész,kiborítjuk a formából,és hagyjuk kihűlni.
A lekvárt kevés meleg víz hozzáadásával simára turmixoljuk,megkenjük vele a kihűlt gyümölcskenyeret.A marcipánt porcukorral meghintett deszkán akkorára nyújtjuk,hogy be tudjuk burkolni vele a kenyeret.Terejét apróra vágott aszalt cseresznyével megszórjuk.Vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.
|