Pulykamell paprikás öntettel
Hozzávalók:
70 dkg pulykamell,10 dkg kockázott bacon,2 darab sárga húsú paprika,1 kisebb zöld húsú paprika,1 kisebb piros húsú paprika,20 dkg sampinyon gomba,1 nagy fej hagyma,2 gerezd fokhagyma,1 kis pohár tejföl,5 dkg vaj,fél liter marhahúsleves /kockából/,kevés olaj,só,őrölt bors,petrezselyem.
Elkészítés:
A paprikákat félbevágjuk,kimagozzuk,és az egyik sárga paprikát,a piros és zöld paprikát csíkokra vágjuk.A másik sárga paprikát is csíkokra vágjuk,és 5 percig főzzük,leszűrjük,és 2 evőkanál vajon megpirítjuk.A fokhagymát felaprítjuk,hozzáadjuk a sárga paprikához.Sózzuk,borsozzuk,és hozzáöntjük a levest,összeforraljuk,majd pépesítjük,simára keverjük a tejföllel.Gombát megtisztítjuk,szeletekre,a hagymát nagyobb darabokra vágjuk.A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk,sózzuk,borsozzuk,kevés olajon a bacont kiolvasztjuk,húst világosbarnára pirítjuk,hozzáadjuk a felszeletelt gombát,hagymát,zsírjára pároljuk,és az elkészített paprikapéppel és a csíkokra vágott sárga,zöld és piros húsú paprikával összeforraljuk.Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.
|