Sajtos rakott palacsinta
Hozzávalók:
Palacsinatészta:
1 tojás,20-25 dkg liszt,tej,szénsavas víz,só,olaj a sütéshez.
Sajtkrém:
1 doboz Ricotta sajt,1 nagyobb Mozarella,20 dkgTrapista sajt,1 evőkanál tejföl,fűszerek az ízesítéshez izlés szerint(só, bors).
Paradicsomszósz:
1 evőkanál olaj,2 nagyobb paradicsom,1 kisebb hagyma,fűszerek az ízesítéshez izlés szerint(só, bors, bazsalikom, cukor, ecet).
Elkészítés:
Tupper Mesterszakács Palacsintasütőben megsütünk kb. 15 db palacsintát, hagyományos palacsintatésztából cukor nélkül.
Sajtkrém elkészítése:
Összekeverjük a Ricotta sajtkrémet az összemorzsolt Mozarella sajttal és a reszelt Trapista sajttal. A krém lazításához adjuk hozzá 1 ev. kanál tejfölt, hogy kenhető állagú legyen. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Rétegezzük Szilikon sütőlapra: palacsinta, sajtkrém, palacsinta, sajtkrém, a tetejére palacsinta kerüljön.
Paradicsomszósz:
A vízszintes pengélyű hámozó recés oladalával meghámozunk 2 db nagyobb paradicsomot, kockára vágjuk, Mesterszakács serpenyőben apróra vágott hagymával együtt összepároljuk, hogy kissé sűrű állagú legyen. Ízlés szerint fűszerezzük: só, bors, bazsalikom, cukor, ecet.
Az elkészült rakott palacsintára paradicsomszószt kenünk, majd reszelt sajttal meghintjük.
Sütőbe helyezve az egészet 5-10 perc alatt 180 fokon átsütjük.
|