Alms - mzes csirkecomb
Hozzvalk:
4 egsz csirkecomb,4 alma,3 evkanl mz,1 evkanl liszt,s,rlt bors,4 darab szegfszeg,2 gerezd fokhagyma.
Elkszts:
A zzott fokhagymval bedrzsljk a hst,szzuk,borsozzuk,majd 1 rra htbe tesszk.Egy tzll tlat kikennk olajjal,beletesszk a als,fels rszre vgott combokat s bekenjk a mzzel.Kicsi vzzel felntjk,hs mell tesszk a szegfszeget s aluflival lefedve stjk 30 percig 180 fokos stben.Kzben ha kell adhatunk mg hozz vizet.Az almkat megmossuk,meghmozzuk maghzt kivesszk,s gerezdekre vgjuk.Ha mr megpuhult a hs,levesszk rla az aluflit,mell rakjuk az almaszeleteket,s szp pirosra stjk.Ha mr szp piros,kivesszk a combokat s az almaszeleteket.A pecsenyelevet leszrjk,hozzkeverjk a lisztet,kicsit megpirtjuk,felntjk pici vzzel,majd kb 10 percig kis lngon fzzk.A hst az almaszeletekkel s a szsszal tlaljuk.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1339264347_66.jpg)
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1339264347_66.jpg)
|