Maxi szelet
Hozzávalók:
3 db ostyalap
Krémhez:
5 dl növényi habtejszín,3 dl tej,2 csomag vaníliás cukor,10 dkg porcukor,2 dkg zselatin.
Karamell öntethez:
5 evőkanál kristálycukor,egy kis darab vaj,2 dl tej vagy tejszín.
Csokimázhoz:
3 dkg vaj,10 dkg ét tortabevonó csokoládé,3 evőkanál olaj.
Szóráshoz:
10 dkg törökmogyoró.
Elkészítés:
A cukrozott tejszínt a tejjel,vaníliás cukorral nagyon kemény habbá verjük.Ezután a zselatint 1 dl forró vízben felolvasztjuk,majd a tűzről levéve,1-2 evőkanálnyi tejszínt hozzákeverünk,és az egészet a már felvert tejszínhez keverjük.
Karamell öntet:
A cukrot karamellizáljuk.Amikor már szép világos barna színe van,hozzáadunk egy kevés vajat,majd apránként a tejszínt.Tűzről levéve állandó kevergetés mellett kihűtjük.Tálcára teszünk egy ostyalapot,a tejszín felét rásimítjuk,ahogy majd szeletelni fogjuk.A leendő szeletek közepébe húzunk mélyedéseket,és ebbe kanalazzuk a karamell öntet felét,ostyalappal befedjük.A krém másik felét rásimítjuk,ismét mélyedéseket húzunk és az öntettel megtöltjük.Erre a rétegre befejezésképpen még egy ostyalap kerül.
Csokimáz:
A csokit,olajat,vajat,tűz fölött felolvasztjuk,forralni nem szabad.Majd bevonjuk vele a sütit.Végül durvára tört mogyoróval megszórjuk.2-3 órára hűtőbe tesszük.Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
|
Szia Évi!
Nagyon köszönöm az uj recit hamarosan kipróbálom hisz nagyon egyszerünek és finomnak tünik.
Szép hetet puszillak Éva