Barackos-túrós süti
Hozzávalók:
Tésztához:
45 dkg rétesliszt,10 dkg vaj,1 tojás,15 dkg cukor,1 sütőpor,1 csomag vaníliáscukor,csipet só.
Töltelékhez:
50 dkg túró,15 dkg cukor,3 tojás,2 evőkanál búzadara,1 citrom reszelt héja,őszibarack begőtt.
Elkészítés:
Tészta:
Lisztet,sütőport,sót,cukrot,vaníliáscukrot összekeverjük,tojással és a vajjal morzsalékos tésztát készítünk.A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk.
Töltelék:
Túrót és a tojásokat,reszelt citromhéjat a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a búzadarát és alaposan összekeverjük.
Tésztára simítjuk a túrós massza felét.Az őszibarack befőttet lecsepegtetjük,vékonyabb szeletekre vágjuk,és sorba a túrós masszára fektetjük.Rásimítjuk a massza másik felét,,és megszórjuk a maradék tésztával.160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.Ha megsült,és kihűlt,porcukorral megszórjuk a tetejét.
Tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe morzsoljuk,jól belenyomkodjuk.
Ráöntjük a túró felét,a szeletelt barackokat sorba rátesszük,és ráöntjük a túró másik felét.
Tetejére morzsoljuk a tészta másik felét,és sütjük.
Tetejét porcukorral meghintjük.
|
szia!!!ezt a sütit lehet úgy is nem hogy linzer tészta!!!mert ahogy néztem majdnem olyan csak morzsalékos!!!és ha úgy csinálom h linzertészta tepsibe nyújt túró barack túró rá tészta lap!!!így is meglehet???
Szia Reny!
Ahogy írtad,úgy is el lehet készíteni.Biztosan úgy is tökéletes lesz.
Üdv.:Éva