Gombás töltött tojás
Hozzávalók:
5 tojás.2 csapott evőkanál liszt,2 dl tej,2 dkg vaj,1 csokor metélőhagyma,,só.
Mártáshoz:
5 dkg vaj,40 dkg gomba,só,bors,1 evőkanál liszt,2 dl tej,1 dl tejföl.
Tetejére:
10 dkg mozzarella sajt
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük.Megpucoljuk,és hosszába ketté vágjuk.Lisztet a tejjel simára keverjük,a vajat beledobjuk,és sűrűre főzzük.Tűzről levéve beletesszük a megfőtt tojások sárgáját,a finomra vágott metélőhagymát,sózzuk,borsozzuk és jól összeturmixoljuk.Kivajazott tűzálló tálba tesszük a tojások fehérjét,ráhalmozzuk a tojássárgás masszát.
Mártás:
Vajon az apróra vágott gombát sóval,borssal addig pároljuk,amíg a leve elfő.Csapott evőkanál liszttel meghintjük,összekeverjük,felengedjük a tejjel,sűrűre főzzük.A tejföllel gazdagítjuk és a töltött tojásokra öntjük.
Tetejét reszelt sajttal megszórjuk,és 170 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
A töltött tojásokat kivajazott tűzálló tálba tesszük.
Ráöntjük a gombás mártást.
Megszórjuk reszelt sajttal,és sütjük.
|