Finom szelet
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg porcukor,12 dkg margarin,4 tojás sárgája,1 evőkanál citromlé,30 dkg liszt,2 dl tej,1 csomag sütőpor.
Sárgabaracklekvár
Teteje:
4 tojás fehérje,25 dkg porcukor.Díszítés:Olvasztott csoki.
Elkészítés:
Tészta:
A margarint felolvaszjuk,és a porcukorral,tojások sárgájával habosra keverjük.Kicsinyenként hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a tejet,jól összedolgozzuk.Kivajazott,lisztezett tepsibe simítjuk.Elég sűrű masszát kapunk,amit el kell simítani a tepsiben.165 fokon előmelegített sütőben megsütjük.Ha megsült még melegen megkenjük baracklekvárral.
Teteje:
A tojások fehérjét gőz felett a porcukorral jó keményre felverjük.A lekvárra simítjuk,és pár percre visszatesszük a sütőbe.Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni,és olvasztott csokival díszítjük.
|
Megsütöttem ezt a sütit. Nekem elég édesnek tűnt, de amúgy nagyon finom. De ha legközelebb csinálok kevesebb cukrot teszek a tojások fehérjébe. Üdv: Ildikó