Csirkemelles kuglóf
Hozzávalók:
80 dkg csirkemellfilé,só,őrölt színes bors,12 vékony szelet angolszalonna,20 szelet vékony téliszalámi,15 dkg trappista sajt,15 dkg darabolt bacon szalonna,7 tojás,2 evőkanál apróra vágott póréhagyma.
Elkészítés:
A csirkemellet kisújjnyi vastagra vágjuk,sózzuk,borsozzuk.Kuglófformát sütőpapírral kibélelünk,a hús 1/3-át egyenletesen belerakjuk.Rátesszük az angolszalonna,téliszalámi felét,a reszelt trappista 1/3-át,a bacon és kockára vágott mozzarella sajt felét.4 tojást ütünk rá úgy,hogy egészben maradjon,és a póréhagyma felével megszórjuk.Erre rakjuk a maradék hús felét,a megmaradt angolszalonnát,téliszalámit,bacont,mozzarella sajtot,,snidlinget,a trappistasajt felével megszórjuk.A csirkemell utolsó harmadát rárakjuk.3 tojást kissé megsózva,borsozva felverjük,a megmaradt trappistát belekeverjük és a húsra öntjük.Alufóliával letakarjuk,tepsibe tesszük a kuflófformát.Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 1 órát sütjük.Majd levesszük róla az alufóliát,és aranybarnára sütjük.Ha már szép barna,kivesszük,15 percet pihentetjük,majd kiborítjuk a formából.
Kuglóf formát sütőpapírral kibéleljük.
Belerakjuk a hús 1/3 részét,rá angolszalonnát teszünk.
Szalonnára téliszalámi karikákat.
Trappistasajt egy részét rászórjuk.
Erre a kockázott baconszalonnát.
Póréhagyma felét.
Ráütjük a tojásokat.
Befedjük a megmaradt hús felével.
Erre tesszük a maradék angolszalonnát,téliszalámit,sajt felét,bacont,póréhagymát.Befedjük a maradék hússal,leöntjük a sajtos tojással és sütjük.Ha megsült kifordítjuk a kuglóf formából,levesszük róla a sütőpapírt és kicsit megpirítjuk.
Eredeti recept:Príma Konyha újságban
|